-
Lukasz Nowak
Główny specjalista ds. Sprzedaży
ŻELAZNY
KSZTAŁT JAKOŚCI
Kręcony makaron – nazywają płaskie lub trójwymiarowe makarony skomplikowanej konfiguracji. Ten rodzaj produktów produkuje się w dużym asortymencie, o różnych kształtach i rozmiarach.
Farfalle — kwadratowe kawałki ciasta skompresowane w środku. Po bokach krawędzie pasty są zaostrzone i wycinane trójkątami. Z wyglądu przypominają łuki lub motyle. Średni rozmiar farfalle 3-4 cm szerokości i 2-3 wysokości. Z włoskiego "farfalle" oznacza "motyle". W Rosji ten rodzaj makaronu jest zwykle nazywany "łukami".
Gemelli – skręcone w spiralnie cienkie produkty z wydrążonymi końcami, pozornie podobne do dwóch splecionych ze sobą nici. Doskonałe nadają się do tej pasty — mięsne, kremowe, warzywne i rybne sosy.
Caserecce – pasta krótka, cienka i płaska, skręcona spiralnie, ma kształt wąskich, zwiniętych krótkich rurek o delikatnym brązowym odcieniu. Najlepszym sposobem podawania jest połączenie caserecce z gęstym mięsnym sosem.
Campanelle – rodzaj włoskiego makaronu w formie małych dzwonków o falistym brzegu. Czasami tę pastę nazywają "gigi" ("lilie"). Campanelle dobrze łączy się z gęstymi sosami - serem, mięsnym i śmietankowym. Pasta powinna być dobrze wymieszana - wtedy każdy dzwonek będzie jak nadziewany sosem.
Rotelli – ta pasta w postaci kół ze szprychami doskonale łączy się z gęstymi mięsnymi, rybnymi, warzywnymi sosami. Taka forma pozwala maksymalne "przytrzymać" sos. Używany jest również w sałatkach, guleszu, rzadziej - w zupach.
Rocchetti — krótka niezwykłe pasta, znalazła zastosowanie w gulaszu, sałatkach lub jako samodzielne danie z gęstym sosem.
Przykłady naszych prac można zobaczyć w dziale portfolio. Zamów matryce do makaronu w dziale katalog lub otrzymaj porady od swojego menedżera.
próbki ciągadeł
PobierzKatalog ciągadeł
ZamówićOddzwonienie