Lukasz Nowak
Główny specjalista ds. Sprzedaży
ŻELAZNY
KSZTAŁT JAKOŚCI
03.05.2018
Dziś chcemy porozmawiać o grubości makaronu. Temat jest aktualny dla producentów makaronu, a więc i dla nas.
Bardzo często klienci zwracają się z prośbą zrobić ściany produktu makaronowego cieńsze. Biorąc pod uwagę całe nasze wieloletnie doświadczenie w projektowaniu matryc do makaronu, jest bardziej prawdopodobne, że pożądany wynik nie zostanie osiągnięty.
Z jakimi pułapkami może dojść do kolizji produkcji ze ścieczeniem ściany produktu? Odpowiadamy.
Po pierwsze, może nastąpić utrata produktywności i negatywny wpływ na jakość produktu końcowego, ze względu na "blokowanie" masy przed matrycą, a zatem wzdłuż całego łańcucha technologicznego;
Po drugie, możliwe jest rozróżnienie samej formy produktu, w porównaniu z już znaną, jak również utratę kształtu produktu podczas warzenia / gotowania, co może zmniejszyć zapotrzebowanie konsumenta na produkt końcowy.
Po trzecie, gęstość nasypowa będzie niższa, a wymagana ilość nie będzie pasować do opakowania, co spowoduje trudności w pakowaniu.
Ponadto wzrost napięć w samym produkcie, który zazwyczaj przejawia się w procesie suszenia, przechowywania i transportu;
Również ścieczenie ścianki produktu może powodować nierównomierne zużycie i ogólne zmniejszenie resursu narzędzia formującego.
Szczególnie chcielibyśmy zauważyć, że wszystko to dotyczy produktów o złożonych kształtach.
Być może przy minimalnym zmniejszeniu grubości ściany otrzymacie:
Wiemy dokładnie, jak nadać wyraźny kształt produktu i zawsze gotowi spełniać życzenia i wymagania producentów! Ale mając duże doświadczenie w projektowaniu i produkcji ciągadeł do makaronu, zawsze prosimy naszych klientów zwracać uwagę do naszych zaleceń, lub rozdzielić odpowiedzialność za efekt końcowy.
próbki ciągadeł
Katalog ciągadeł
Oddzwonienie