Lukasz Nowak
Główny specjalista ds. Sprzedaży
ŻELAZNY
KSZTAŁT JAKOŚCI
Makaron jest produktem spożywczym wytworzonym z mąki i wody poprzez mieszanie i formowanie w prasie do makaronów (oddzielna jednostka jest częścią linii do produkcji makaronu) i dalsze suszenie.
Makarony są podzielone na dwie główne grupy: długo cięty makaron (długi makaron) i krótko cięty makaron (krótki makaron).
Nie będziemy osobno definiować jasnych terminów dla makaronów długo i krótko ciętych, ponieważ istniejące wymagania i normy dla tej klasyfikacji są uważane za przestarzałe i nie mają specjalnego znaczenia (tylko komplikują "życie" bezpośredniego producenta makaronu), ale będziemy rozwodzić się nad zasadniczymi różnicami w metodach formowania w sekcjach Krótko cięty makaron i Długo cięty makaron.
Przykłady naszych prac można zobaczyć w dziale katalog.
próbki ciągadeł
Katalog ciągadeł
Oddzwonienie